Programele de instruire sunt structurate în 5 module în funcție de domeniul de activitate.

Modulul nr.1

Instruirea personalului din unități care prestează servicii de producție, depozitare, transport și comercializare a alimentelor, inclusiv alimentație publică și a colectivităților

Modulul nr. 1 – Nivelul I

Instruirea managerilor, directorilor pentru asigurarea calității, șefilor de secție, de producție, etc., din unitățile cu profil alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă.

Teme :
1. Aliment, compoziția și valoarea nutritive – 1 ora
2. Cerințe legislative în unitățile cu profil alimentar inclusiv unitățile de alimentație publică și colectivă – 2 ore
3. Inocuitatea alimentelor, alterarea și contaminarea alimentelor; boli transmise prin aliment: intoxicații și toxiinfecții alimentare -2 ore
4. Elemente de bune practici de igienă în unitățile cu profil alimentar – 2 ore
5. Identificarea pericolelor și măsuri de prevenire a transmiterii prin alimente – 3 ore
6. Testare finală 2 ore

Modulul nr. 1 -Nivelul II

Instruirea operatorilor din industria alimentară și din unitățile de alimentație publică și a vânzătorilor din unitățile cu profil alimentar.

Teme :
1. Aliment, compoziția și valoarea nutritivă – 1 ora
2. Cerințe legislative în unitățile cu profil alimentar inclusiv unitățile de alimentație publică și colectivă – 1 ora
3. Inocuitatea alimentelor, alterarea și contaminarea alimentelor; boli transmise prin aliment: intoxicații și toxiinfecții alimentare – 2 ore
4. Elemente de bune practici de igienă în unitățile cu profil alimentar – 2 ore
5. Identificarea pericolelor și măsuri de prevenire a transmiterii prin alimente – 2 ore
6. Testare finală -2 total

Modulul nr. 1 – Nivelul III

Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar și din unitățile de alimentație publică și colectivă

Teme :
1. Contaminarea alimentului, boli transmise prin aliment 1 ora
2. Cerințe legislative în unitățile cu profil alimentar inclusiv unitățile de alimentație publică și colectivă- 1 ora
3. Reguli generale de igienă, curățenie, dezinfecție, dezinsecție și deratizare- 2 ore
4. Identificarea pericolelor și măsuri de prevenire a transmiterii prin alimente – 2 ore
5. Testare finală – 2 ore


Modul nr. 2 

Instruirea personalului din unități care prestează servicii de curățenie:
-în unități de asistență medicală,
-în colectivități de copii și tineri,
-în unități de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.),
-în cabinete de înfrumusețare corporală, piercing si tatuaj;

Teme :
1. Boli transmisibile, agenți patogeni implicați și căi de transmitere- 1 ora
2. Factori care condiționează apariția bolii – 1 ora
3. Modalități de prevenire a bolilor transmisibile – 1 ora
4. Precauții de izolare bazate pe calea de transmisie 1 ora
5. Metode, materiale și produse utilizate la curațenie 1 ora
6. Dezinfecție prin mijloace fizice și chimice 1 ora
7. Igiena personalului 1 ora
8. Precauții standard în unități de asistență medical 1 ora
9. Prevenirea accidentelor și a altor tipuri de expunere profesională în unități de asistență medical 1 ora
10. Circuitele unității de asistență medical 1 ora
11. Testare finală 2 ore


Modulul nr. 3

Instruirea personalului din unități care prestează servicii în domeniul apei destinate consumului uman: producția și distribuția apei potabile și apa din fântânile publice, producția apei îmbuteliate;

Teme
1. Aspecte relevante pentru buna desfășurare a activităților din unitățile operatorilor de apă potabilă și apă îmbuteliată -1 ora
2. Noțiuni teoretice privind riscurile pentru sănătatea populației în relație cu calitatea apei potabile; rolul si importanța apei pentru sănătatea publică – 2 ore
3. Funcționarea si cerințele igienice pentru unitățile de productie a apei potabile . Alegerea sursei de apă, asigurarea procedeelor de tratare și asigurarea protecției sanitare -1 ora
4. Decizii privind furnizarea apei potabile in situații de urgenta , capacitatea de rezervă minimă ce trebuie asigurată – 1 ora
5. Norme de igienă pentru fluxul tehnologic in vederea asigurării calității apei potabile și norme pentru stocarea apei potabile-1 ora
6. Norme de igienă pentru fluxul tehnologic in vederea asigurării calității apei potabile și norme pentru stocarea apei potabile-1 ora
7. Folosirea corectă a substanțelor utilizate la curățenia și dezinfecția spațiilor de lucru, a rezervoarelor de stocare și a conductelor de transport a apei.Cunoașterea substanțelor biocide avizate conform legislației în vigoare, folosite pentru dezinfectarea apei folosite pentru consum și a apei de piscină – 1 ora
8. Igiena personala si notiuni privind protectia personalului incadrat – 1 ora
9. Examinare 2 ore


Modulul nr. 4 

Instruirea personalului din unități care prestează servicii pentru spații in care au loc activități de îmbăiere sau înot de agrement, formativ sau sportiv, precum și servicii pentru tratarea și dezinfecția apei din bazine de înot și piscine;

Teme
1.Tipuri de bazine de inot 1 ora
2.Managementul calitatii apei din bazinele de inot si a mediului interior 1 ora
3.Dezinfecția apei 1 ora
4.Filtrarea apei – 1 ora
5.Măsuri de igienă pentru utilizatori – 1 ora
6.Golirea si curățarea bazinelor de înot – 1 ora
7.Calitatea aerului 1 ora
8.Calitatea apei din bazinele de înot – 1 ora
9.Parametrii microbiologici- 1 ora
10.Parametrii fizico-chimici 1- ora
11.Registru de evidență a datelor – 1 ora
12.Controale (inspectii sanitare) privind verificarea calității apei din bazinele de înot 1ora
13.Cerințele legilor și reglementărilor obligatorii pentru furnizorii de servicii – 1 ora
14.Examen – 2 ore


Modulul nr. 5

Instruirea personalului din unități care prestează servicii în cabinete de înfrumusețare corporală, reglementate prin ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală

Modulul nr. 5 – Nivelul I

Instruirea personalului din unități care prestează servicii de tratament și machiaj cosmetic, epilare, frizerie, coafură și bărbierit

Teme
1. Anatomia pielii si structura firului de pǎr – noțiuni generale 1 ora
2. Boli (inclusiv, alergii) ale pielii și scalpului – noțiuni generale -1 ora
3. Igiena și sanitație – 1 ora
4. Riscurile generate de procedurile aplicate și măsuri de siguranță -1 ora
5. Măsuri de prim-ajutor – 1 ora
6. Cerințele legilor și reglementărilor obligatorii pentru furnizorii de servicii – 1 ora
7. Testare finală – 2 ore

Modulul nr. 5 – Nivelul II

Instruirea personalului din unități care prestează servicii de manichiură și pedichiură

Teme
1. Anatomia pielii și a unghiilor – noțiuni generale 1 ora
2. Boli ale pielii (inclusiv, alergii) si unghiilor – noțiuni generale -1 ora
3. Igiena si sanitație -1 ora
4. Riscurile generate de procedurile applicate 1 ora
5. Măsuri de prim-ajutor – 1 ora
6. Cerințele legilor și reglementărilor obligatorii pentru furnizorii de servicii -1 ora
7. Testare finală 2 ore

Modulul nr. 5 – Nivelul III

Instruirea personalului din unități care prestează servicii de piercing, tatuaj, micropigmentare

Teme
1. Anatomia și fiziologia omului – noțiuni generale 1 ora
2. Dermatologie – noțiuni generale 1 ora
3. Alergii 1 ora
4. Bolile infecțioase și riscul acestora în timpul prestării serviciilor 1 ora
5. Măsuri pentru reducerea riscului de infecție1 ora
6. Materiale și instrumente și cerințe de siguranță ale acestora 1 ora
7. Grupuri populaționale de risc 1ora
8. Măsuri de prim-ajutor 1 ora
9. Cerințele legilor și reglementărilor obligatorii pentru furnizorii de servicii de tatuaj, micropigmentare și piercing 1 ora
10.Cerințe și noțiuni de curățenie, dezinfecție 1 ora
11. Testare finală 2 ore


Inscrierile se fac telefonic, pe email si prin formularul de inscriere de pe site.

Cursurile noastre se pot realiza atat individual cat pe grupe.


Taxele de participare sunt in functie de numarul de persoane dintr-o grupa. La peste 20 persoane inscrise, pretul include si deplasare la angajator

1 persoana

150lei/ cursant

2-10 persoane

140lei/ cursant

11-30 persoane

130lei/ cursant

> 30 persoane

110lei/ cursant